Arkiv

  • Generalforsamling 2024

    NSEs generalforsamling 2024 finner sted 19. mars kl 19.30-20.30 på Teams.Innkalling og sakspapirer er sendt til medlemmer per e-post.

  • 2nd Nordic Nutrition Summer Symposium

    Norsk selskap for ernæring, de andre nordiske ernæringsselskapene tilknyttet FENS og den nasjonale forskerskolen NutriNOR inviterer alle «early career» forskere i ernæring og matvitenskap til 2nd Nordic Nutrition Summer Symposium, som arrangeres rett før Nordic Nutrition Conference i Bergen, fra torsdag 13. juni til lørdag 15. juni 2024. I tillegg til det vitenskapelige programmet vil…

  • NTFE-konferansen 1. desember

    Hold av 01. desember 2023 for årets NTFE-konferanse! Konferansen i regi av Norsk tidsskrift for ernæring vil gi interessant fagoppdatering både for deg som studerer ernæring eller jobber innen ernæring i klinikk, akademia, offentlig eller privat sektor. Det blir også en super mulighet for å sosialisere og mingle! Konferansen arrangeres på Blindern fra kl. 09:30-15:00…

  • NNC 2024 LOGO

    13th Nordic Nutrition Conference

    Den 13nde Nordic Nutrition Conference skal holdes 17 – 19 juni 2024 i Bergen. Les mer om NNC2024 på konferansens nettsider. Du kan også følge NNC2024s Twitterkonto.

  • Høstseminar 2022

    Vi ønsker dere velkommen til årets høstseminar som arrangeres 15. september på Litteraturhuset i Oslo. Temaet for årets seminar er «Sunn OG klimavennlig mat – er det mulig?». Se her for program for seminaret.

  • Menneske-holder-salat

    Utlysning av fondsmidler NSE

    I år utlyser NSE-fond 150.069,-. Midlene som utlyses deles ut til formål og prosjekter som samsvarer med NSEs formålsparagraf. Doc format: Søknads milder fra NSEs Fond 2022.

  • Nutrition 2021

    Nutrition 2021

    American Society of Nutrition ønsker alle medlemmer I Norsk Selskap for Ernæring velkommen til å delta på NUTRITION Live inline 2021, 7-10 Juni. Nutrition – Where the Best in Science & Health Meet 7 – 10 June 2021.

    Les mer her

  • ICN Tokyo 2022

    ICN Tokyo 2022

    Den planlagte ernæringskonferanse i regi av IUNS «The power of nutrition: For the smiles of 10 billion people» er utsatt til 2022. En del viktige datoer er derfor endret: Registrering: Les mer on konferansen: https://icn22.org/

    Les mer her

  • Nominere et NSE-medlem til FENS vitenskapelige komitè?

    Nominere et NSE-medlem til FENS vitenskapelige komitè?

    Ønsker du å nominere et NSE-medlem til den vitenskapelige komiteen til FENS konferansen 2023? Les informasjon og send oss innen 29 mars. Temater for FENS-konferansen i i Beograd 2023, er «Food, Nutrition and Health_ Translating science into practice.» Konferanser vil inneholde 10 vitenskapelige symposier innen områdene: Les mer om nomineringen «Reminder – Nominations Open for…

    Les mer her

  • For the smiles of 10 billion people

    For the smiles of 10 billion people

    14-19 september 2021, arrangerer IUNS sin 22, ernæringskonferanse i Tokyo Japan. Temaet for konferansen er «The power of nutrition: For the smiles of 10 billion people», hvor fokus vil være på hvordan ernæring kan bidra til en sunn fremtid for dagens og fremtidens generasjoner. Les mer on konferansen IUNS ICN iuns.org/2295-2 og ICN2021 PDF.

    Les mer her

  • Food-EPI, Sunnere matomgivelser i Norge

    Food-EPI, Sunnere matomgivelser i Norge

    Food-EPI rapporten, «Sunnere matomgivelser i Norge» ble lansert 15.09.20. Rapporten vurderer gjeldene politikk i Norge, opp mot internasjonal beste praksis, og gir anbefalinger for videre innsats. Les rapporten «Sunnere matomgivelser i Norge – Vurdering av gjelende politikk og anbefalinger for videre innsats» Food-EPI 2020.

    Les mer her

  • Digital generalforsamling 17 juni

    Digital generalforsamling 17 juni

    Det arrangeres digital generalforsamling den 17. juni kl. 19.00. Generalforsamlingen vil foregå på Zoom og det sendes ut link i forkant av møtet. Se:Innkalling til digital generalforsamling til 2020 møtet pdf.Vedlegg: Årsmelding 2019.

    Les mer her

  • ASN Nutrition 2020 live online

    ASN Nutrition 2020 live online

    American Nutrition Society (ASN) har avlyst ernæringsseminaret som var planlagt 30. mai – 2 juni. På tross av at det fysiske seminaret avlyses, vil det arrangerer gratis digitalt seminar 1-4 juni. La oss samles til et digitalt fellesskap 1-4 juni, hvor ernæring står på agendaen. Spre ordet og meld dere på!

    Les mer her

  • Ledig PhD stipendiat stilling

    Ledig PhD stipendiat stilling

    CARRDIP studien undersøkte hvilken effekt middelhavsdietten hadde på gravide mødre i forhold til risikofaktorer på hjerte-karsykdom og fødselsutfall. Studien viste at mødrene i diettgruppen hadde lavere stigning i kolesterolnivå under svangerskapet uten at det påvirket verken fødsel eller de nyfødte barna deres negativt. Nå er det ledig PhD-stipendiat, hvor de langsiktige helseeffektene av middelhavsdiettene hos…

    Les mer her

  • Ledig verv i styret

    Ledig verv i styret

    Norsk Selskap for Ernæring (NSE) har ledig verv i styret i 2020. Styreverv krever medlemskap i NSE og er et frivillig verv hvor du velges for en periode på to år. Som styremedlem i NSE får du være med på spennende arbeid innenfor ernæringsfeltet, planlegging og gjennomføring av konferanser, deltakelse i forskjellige nettverk samt mulighet…

    Les mer her

  • NNC 2020

    NNC 2020

    Registrering og abstract-innsending for den nordiske ernæringskonferansen (NNC) for 2020 er åpen tom 8 januar! Denne gangen vil NNC holdes i Helsinki 8-11.juni 2020. Viktige datoer i fobindelse med NNC 2020:

    Les mer her

  • FENS 2023 Beograd Serbia

    FENS 2023 Beograd Serbia

    På årets generalforsamlingen i FENS (Federation of European Nutrition Societies) vant Serbia konkurransen om å være vertskap for den 14. FENS konferansen i 2023. Hovedtema på konferansen blir ‘Food, Nutrition and Health: Translating science into practice’. Vi gleder oss og ønsker vår Serbiske søsterorganisasjon lykke til med forberedelsene. NSE hadde ingen styrerepresentanter på FENS i…

    Les mer her

  • Presentasjoner fra Høstseminaret 2019

    Presentasjoner fra Høstseminaret 2019

    Tusen takk for engasjement og oppmøte på høstseminaret vårt. Her følger presentasjonene fra foredragsholderne. NSE høstseminar om tarmhelse, 24. oktober 2019 «Alle» har mageplager og IBS betegnes som en folkesykdom – Har det alltid vært sånn eller har vi blitt sykere?Trygve Hausken – Haukeland universitetssykehus: Industriell prosessering av fullkorn – hva kan det bety for…

    Les mer her

  • Vil du sitte i styret i JPI HDHL?

    Vil du sitte i styret i JPI HDHL?

    The Joint Programming Initiative «A Healthy Diet for a Healthy Life» (JPI HDHL) har ledig plass som leder i styret. Kunne du eller kjenner du noen som kunne tenke seg å jobbe for et sunnere og mer bærekraftig samfunn? JPI HDHL består av 26 medlemsland (europeiske og ikke-europeiske) som jobber med integrering av forskning innen…

    Les mer her

  • NNC2020

    NNC2020

    Nordic Nutrition Conference 2020 holdes i Helsinki 8-11 juni 2020. Tema for konferansen blir «Tverrfaglig innsikt- og løsninger». Programmer er spekket med spennende overskrifter. nnc2020.fi

    Les mer her

  • Utlysning av fondsmilder 2019

    Utlysning av fondsmilder 2019

    I år utlyser NSE-fond 34.170,-. Midlene som utlyses deles ut til formål og prosjekter som samsvarer med NSEs formålsparagraf. Les mer om utlysningen og last ned søknadsskjema.

    Les mer her

  • Ledig Phd ernæringsepidemiologi stilling

    Ledig Phd ernæringsepidemiologi stilling

    Spennende stilling ledig på universitetet i Oslo. Er du interessert i mat, barn og bærekraft da kan dette være noe for deg. Seksjon for ernæringsepidemiologi ved Avdeling for ernæringsvitenskap (UiO) har en ledig 100% stilling som stipendiat innen ernæringsepidemiologi for en 3-års/4-års periode med startdato 1. september 2019. Den som ansettes vil forske på et…

    Les mer her

  • Ledig Postdoktor stilling

    Ledig Postdoktor stilling

    Havforskningsinstituttet (HI) har ledig en 4-årig åremålsstilling som postdoktor, med 25 % pliktarbeid, innen fagfeltene matsikkerhet og ernæring. Hovedfokus blir på hvordan næringsstoff fra mat fra havet kan bidra til matsikkerhet globalt. Er dette en stilling du kunne tenke deg å søke på. Les mer om stillingen Postdoktor innen matsikkerhet og ernæring.

    Les mer her

  • Ledig Phd Research stilling

    Ledig Phd Research stilling

    På avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo er det ledig PhD-stilling. Ved interesse kontakt Monica Hauger Carlsen ved spørsmål. Fristen for å sende søknad er 05.05.19 Les mer om stillingen PdD Research fellow in Nutritional Epidemiology.

    Les mer her

  • FENS ernæringskonferanse 2019

    FENS ernæringskonferanse 2019

    Den 13. ernæringskonferansen i regi av FENS arrangeres i år i Dublin, og tema er «Malnutrition in an Obese World: European Perspectives». Frem til 8 mai kan du sikre deg billetter til «early bird» pris og spare opp til 200 EUR. Les mer om konferansen og kjøp billetter.

    Les mer her

  • Generalforsamling 2019

    Generalforsamling 2019

    NSE medlemmer er velkommen til Generalforsamling Mandag 25. mars 2019 på Høyskolen Kristiania, kl. 18.00. Ring Nina Østgaard når du kommer (telefon: 90280335). Nytt i pr er at det vil bli holdt en liten presentasjon om NSE i forkant av møtet, hvor de som er interessert i å høre på dette er velkommen fra kl.…

    Les mer her

  • Matomsorgprisen 2018

    Matomsorgprisen 2018

    I dag ble matomsorgprisen 2018 delt ut, og vinneren er Montebellosenteret ved kjøkkensjef Hanne Finstad. Noe av begrunnelsen til at Montebellosenteret vant prisen var at for Hanne Finstad og kollegene hennes er mat og måltider en viktig del av livsmestringen. Døren inn til kjøkkenet er alltid åpen. Kursdeltakerne og deres pårørende skal fristes med tilpasset…

    Les mer her

  • Matvaretabellen 2018

    Matvaretabellen 2018

    Matvaretabellen er et samarbeid mellom Mattilsynet og Universitetet i Oslo. Den nye versjonen for 2018 er nå oppdatert og inneholder nå finner du jod verdier i nesten alle matvarene i tabellen. Matvaretabellen er et supert verktøy for deg som skal gjøre beregninger for eksempel i forbindelse med kostholdsveiledning. Ta en titt på den oppdaterte versjonen…

    Les mer her

  • FENS sommerskole

    FENS sommerskole

    I år holdes FENS sommerskole i Beograd fra 20-24 august 2018. Temaet for sommerskolen er «Hvordan omdanne vitenskapelige funn til anbefalinger». Et utrolig spennende og viktig tema. Ler mer om programmet, generelt om sommerskolen og hvordan du kan melde deg på. Detailed program – FENS Summer school additional information – Application Form.

    Les mer her

  • Utlysning av fondsmilder NSE

    Utlysning av fondsmilder NSE

    I år utlyser NSE-fond 32.000,-. Midlene som utlyses deles ut til formål og prosjekter som samsvarer med NSEs formålsparagraf. Les mer og utlysningen og last ned søknadsskjema:Invitasjon til å søke om økonomisk støtte fra Norsk Selskap for Ernærings fond 2018.Søknad NSE fond 2018.

    Les mer her

  • Forvarsel om generalforsamling

    Forvarsel om generalforsamling

    Torsdag 8. mars inviterer styret i NSE til generalforsamling. Les mer om innkallelsen til generalforsamlingen. Dersom du har endret mailadresse er det viktig at du sender en mail til med riktig kontaktinformasjon.

    Les mer her

  • SLKH utlyser 200.000 til tiltak som fremmer folkehelse

    SLKH utlyser 200.000 til tiltak som fremmer folkehelse

    SLKH sitt formål er bland annet å fremme forståelsen av kostholdets betydning for helse, støtte opplysningsvirksomhet om kosthold og ernæring – spesielt over for barn og unge – og støtte tiltak for bedring av kostholdet. Les mer om utlysninger.

    Les mer her

  • VKM søker nye medlemmer

    VKM søker nye medlemmer

    Vitenskapskomiteen for mat og miljø søker medlemmer for perioden 2018-2022. Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) er en uavhengig komité som gjør risikovurderinger knyttet til matproduksjon, mattrygghet og miljø. ​VKM sikrer at myndighetene får uavhengige vitenskapelige risikovurderinger av forhold som har betydning for helsemessig trygg mat og for miljøet. Som medlem får du Arbeid hos…

    Les mer her

  • Ny analyserapport om kornprodukter

    Ny analyserapport om kornprodukter

    Mattilsynet har analysert innholdet av næringsstoffer, tungmetaller, akrylamid og muggsoppgifter i en rekke brød og kornprodukter. Det viser seg at de undersøkte brød og kornproduktene inneholder minimalt med uønskede stoffer. Les mer om Mattilsynet har analysert brød, knekkebrød og frokostblandinger artiklen.

    Les mer her

  • Utvikling i norsk kosthold, årets tilstandrapport fra Helsedirektoratet

    Utvikling i norsk kosthold, årets tilstandrapport fra Helsedirektoratet

    Les kortversjonen av årets tilstandsrapport Utvikling i norsk kosthold, som publiseres av Helsedirektoratet i dag. Det kommer blant annet frem at grønnsaksinntaket i befolkningen aldri har vært større, og at vi fremdeles må arbeide for å øke inntaket av fisk. Her er den generelle oversikten over rapporter i forhold til utviklingen i norsk kosthold.

    Les mer her

  • Høstseminaret 2017

    Høstseminaret 2017

    Takk for alle som deltok på høstseminaret fredag 10. november. Det er tydelig at temaene matglede blant barn og eldre, og bærekraft engasjerer blant både studenter og fagfolk. Takk for engasjement under hele seminaret, mange gode spørsmål og innspill som åpnet for gode diskusjoner underveis og til slutt i paneldebatten. Vi er stolte over å…

    Les mer her

  • Deltagerliste høstseminaret

    Deltagerliste høstseminaret

    Deltagerlister for høstseminaret 2017.

    Les mer her

  • Program og påmelding Høstseminaret 2017

    Program og påmelding Høstseminaret 2017

    I år ønsker vi å gi dere et nærmere innblikk i den nasjonale handlingsplanen for bedre kosthold. Hvordan skal vi handle sammen i praksis? Er et sunt kosthold, måltidsglede, og god helse for alle egentlig mulig? Programmet for året høstseminar.

    Les mer her

  • Ledige stillinger på NIFES

    Ledige stillinger på NIFES

    Det er to ledige stillinger på Nasjonalt Senter for Ernærings- og Sjømatsforskning (NIFES), hhv. en forsker og en PhD. stilling. Er dette noe for deg? PhD og Forsker.

    Les mer her

  • UIA søker deltagere til i studiet «Mat til Minsten»

    UIA søker deltagere til i studiet «Mat til Minsten»

    Tidligere styremedlem Frøyds Vik har ansvar for et forskningsprosjekt som kan være spennende for våre medlemmer. Prosjektet heter «Mat til minsten», hvor målet er å fremme gode kostvaner blant 1-2 åringer. Prosjektet søker deltagere (foreldre til ettåringer) i hele Norge. Er du eller noen du kjenner interessert, se mer info her:Universitetet i Agder: Mat til…

    Les mer her

  • IUNS i Argentina

    IUNS i Argentina

    Kjære medlemmer! Er det noen som skal delta på IUNS i Argentina 15-20 oktober?Vil dere i tilfelle ta kontakt med oss i NSE styret? De beste hilsner!

    Les mer her

  • Høstseminaret 2017

    Høstseminaret 2017

    Årets høstseminar blir i år arrangert av NSE, og vil finne sted på Felix konferansesenter i Oslo, fredag den 10 november. Mer info om tema og foredragsholdere kommer. Hold av datoen i kalenderen!

    Les mer her

  • Forvarsel om NSE sin generalforsamling

    Forvarsel om NSE sin generalforsamling

    Kjære NSE medlem, Vedlagt følger forvarsel for årets generalforsamling. Forhåndsvarsel til Generalforsamling i Norsk Selskap for Ernæring, 2017 Årets generalforsamling vil bli holdt torsdag 9. mars 2017 kl. 18.00 på Mattilsynet (rom 401 Video), Ullevålsveien 76, Oslo Forslag til saker til dagsorden må sendes Styret v/Maria Wik Markhus på e-post: eller NIFES, PB 2029, 5817…

    Les mer her

  • Utlysning av midler Stiftelsen Landsforeningen for kosthold og helse for 2017

    Utlysning av midler Stiftelsen Landsforeningen for kosthold og helse for 2017

    Utlysning av midler fra Stiftelsen Landsforeningen for kosthold og helse for 2017. Stiftelsen Landsforeningen for kosthold og helse sitt formål er blant annet å fremme forståelsen av kostholdets betydning for helse, støtte opplysningsvirksomhet om kosthold og ernæring, spesielt ovenfor barn og unge, og støtte tiltak for bedring av kostholdet. I 2017 deler vi ut midler…

    Les mer her